Wij hebben de Hisense ULED 55A72KQ nu een aantal weken in huis om te testen. Het was de bedoeling dat wij de TV zouden gebruiken voor het gamen en het bekijken van films. Wij hebben het ook speciaal getest voor het kijken van sportwedstrijden.
Uiteindelijk zijn wij vrij tevreden over deze TV, zeker gezien de prijs/kwaliteitverhouding. Het beeld is heel scherp, door de Direct Full Array en Quantum Dot Colour technologieën, en het systeem is gebruiksvriendelijk. Je moet er wel een nieuwe app (VIDAA) voor downloaden maar dan kan je ook alles wat je wilt heel eenvoudig bereiken. Sommige apps (zoals Disney) hebben wij zelf erop gezet, wat overigens ook heel gemakkelijk gaat. Het systeem reageert ook heel snel.
De Hisense richt zich op de kwaliteit van sportwedstrijden en dat is te zien. De kleuren zijn fantastisch door de nieuwe features, zoals AI sports modus. De 4K upscaling feature zorgt voor een nog beter, meer gedetailleerd beeld. De bewegingen van de sporters lopen vloeiend in elkaar over, het is haarscherp.
Het enige waar wij tegenaan liepen is de verbindingssnelheid. Soms haperde de TV bij het gamen, wij hebben daar bij de andere TVs in huis geen last van. Wat betreft beeld en geluid zijn wij echter erg blij met deze TV en wij zouden het dan ook zeker aanraden als dit de prijsklasse is waarbinnen je zoekt en je vooral een TV aanschaft voor films & sport.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Prijs
- Design